Tagjaink

nagyferi_small

Nagy Ferenc - Elnök
Ki lenne más? Az övé a legerősebb autó Vecsé… az egész világon!

1969 07. 28 Születtem. Gyermek koromban még voltak a tévében Indiános filmek. Ilyenkor az átlag gyerekek két három napig indiánosat játszottak. Én a következő filmig játszottam ugyanezt, és aztán kezdődött az egész elölről. Apám hegesztő pálcáiból készítettem magamnak nyilakat amiket egy kővel addig ütögettem, amíg hegyesek nem lettek. Így kezdődött az íjász pályafutásom. Komolyabban 6 éve íjászkodom, és megalapítottam a Sztyeppék Népe Íjász Egyesületet Vecsésen. Minden szabadidőmet erre a sportra, hobbira, áldozom. Ez az életem.

rajczi_small

Rajczi  Gábor - Elnökhelyettes
Mert ő már ült benne elöl.

38 éves, jóképű, gazdag… szeretne lenni. Ellenben 41 éves. Külalak? Inkább helyesírás. Gazdag? Millióim vannak. Kavicsból a kocsibejárón, és adósságból. Alapító tag vagyok az egyesületben. S elnökhelyettes. Meg távolság, mint üveggolyó. Ja, nem. Az nem vagyok. Az íjászattal egy olimpiai reflex íj irányzékán keresztül kezdtem ismerkedni, de eltört a karom. Kétszer. Balkezes vagyok, így hála az égnek, nem a bal. A felső. Hát, gondoltam egy merészet, és ijedtemben váltottam csigásra. Vettem egy kezdő Deer hunter-t. Barátok lettünk. Amikor azt hittem már tudok valamit, vettem egy Bear-t. Rájöttem, hogy pontosan ugyanoda tudok ezzel is mellélőni. Most fortélyokat, fogásokat, tanulok… nék. De van családi állapotom is, amire a változó a legjobb jelző. Ati fiam 5 éves. A szája 7, a vágyai 9 évesek. Jelenleg neki szentelem inkább az időm, és a változásnak. De érzem, sőt tudom, hogy hamarosan ideér a nyugalom. S akkor majd belevetem magam abba a bizonyos mély vízbe.

bogi_small

Szimandl  Boglárka

Bogi vagyok, 1990. április 25-én születtem, jelenleg Vecsésen élek. Az íjászattal 2014-ben ismerkedtem meg, június 7-én vettem részt az első edzésen és mondhatni szerelem volt első lövésre 🙂 Minden nappal egyre jobban szeretem ezt a sportot, minden megvan benne, olyan, mint az élet. Ugyan rengeteget kell még tanulnom, főleg több türelemmel kell lennem e sport felé, de minden percet megér. Augusztusban már kezembe vehettem saját íjamat, egy Kocsis Pali féle vadászreflexet, bár még kicsit erős, de azért nagyon jó páros vagyunk/leszünk. Jövőre már szeretnék versenyekre is járni és kipróbálni magamat, persze addig még hosszú az út. 🙂

zolyomizoli_small

Zólyomi Zoli
Vessző eltüntető.

Tokaj-hegyaljáról Szegilongról költöztem Budapestre 1998-ban.Megismertem feleségem, így kerültem Vecsésre. Van egy szőke kékszemű halmozottan sérült nagylányom. Feri elvállalta Kitti kezelését és rábeszélt menjek el vele edzésre. Na azóta tag vagyok. Első íjam egy Trady volt, jelenleg egy szép markolatú vadászreflexel gyakorlok. Jelzem gyakorlok! Már nem tűnnek el olyan sűrűn a vesszőim. Nem vagyok a szavak embere, de bőven van az egyesületben akik beszélnek helyettem!!! Ugye Lányok-Fiúk!!! 😀

SONY DSC

Dr. Szabó János

Dr. Szabó János vagyok, néhány hónapja tradizok és tanulok azoktól, akik el is találják a célt. A célzás nem könnyű mesterség és szerencsére nem azt kell ennem, amit lövök, így az éhenhalást megúszom.

SONY DSC

Kocsis Pali

levaig_small

Lévai Gábor

Gyenes Évi
Beíratjuk egy íj felajzó tanfolyamra.

Szeretek sportolni.Már sok sportot kipróbáltam kivéve az íjászatot.Feri invitálására (kíváncsiságból) elmentem és nagyon megtetszett. A kezdetek óta járok íjászkodni.

Zólyomi Kati
Tényleg, te nem szeretnél lőni?

Maár Gyuri
Elég nagy egy fallabdaterem téli edzéshez?

kb. 8 éve íjászkodom, egy 60 fontos csigás CU-val kezdtem, kb. 2 évig, utána néhány évig tradival lőttem, majd jött a nagy szerelem, a long bow, 53 fontos, azóta ez van, több-kevesebb sikerrel.

Gáll Sanyi
Pályamunkás. Ő segített legtöbbször pályát berendezni.

Ramholcz Rudi
Matektanár, a sorszámok specialistája 1-25-ig

Török Tomi
A pályamunkással mindig együtt jönnek valahonnan.

Egy régebbi tag(Gáll Sándor) a "Szteppék Népe" közül sokszor hívott,hogy menjek le edzésre, próbáljam ki a íjászkodást, ismerjem meg a többi sport társat! 2012 Február elején vettem rá magam,hogy a meleg szoba helyett a hideg erdőben csináljak olyat, amilyet soha előtte. Az első edzésen rögtön ellőttem valahová a hó alá az elnök jó drága karbon vesszőjét, amit soha többé nem találtunk. Mégis megkínáltak forralt borral és ezt szimpatikusnak találtam:-) Hamarosan egy tradicionális 40fontos íj tulajdonosa lettem és beléptem az íjász baráti körbe, ami az idő múlásával klubbá vált.

Kiss Ibolya

Simon Andrea

Bauer Bence

Kohári Laura

Szele Domonkos